Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL. Ce spune UNPR despre aliantele electorale si alegerea primarilor in doua tururi

UNPR

UNPR a anuntat oficial ca va avea candidati si liste proprii la alegerile locale din iunie, DAR, pentru maximizarea sanselor, sunt pregatiti sa faca aliante punctuale asa cum prevede protocolul deja incheiat cu PSD. Interesant este ca anuntul UNPR vine chiar in timpul sedintei conducerii PSD in care se stabileste politica de aliante a social-democratilor si candidatii pe Bucuresti.

"Formațiunea progresistă își dorește să crească din punct de vedere electoral, UNPR fiind pregatit pentru alegeri și având încredere că va reuși să obțină un scor bun.

Avem o echipă de campanie bine organizată, capabilă să mobilizeze toate resursele organizaționale și umane ale partidului.

Formațiunea progresistă urmează să se prezinte în fața alegătorilor cu liste și candidați proprii.

În vederea maximizării șanselor pentru obținerea unui numar cât mai mare de voturi, precum și pentru constituirea de majorități locale și/sau județene, organizațiile locale pot realiza colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune, existând în acest sens și un protocol cu PSD", a anuntat UNPR pe pagina sa de Facebook.

Totodata UNPR a anuntat ca nu sustine trecerea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, chiar daca nu sunt avantajati de actualul sistem de vot. Astfel progresistii se distanteaza clar de liberali, dupa ce anterior anuntasera ca iau in calcul sa voteze in Parlament o lege pentru revenirea la doua tururi.

"Cât privește votul în două tururi pentru alegerea primarilor, UNPR consideră că modificarea legislației electorale nu este oportuna într-un an în care au loc alegeri.

În interiorul formațiunii progresiste nu există o poziție majoritară în favoarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, chiar dacă partidul nu este avantajat de formula actuala", a mai precizat UNPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.