Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Decizia CNATDCU în scandalul Kovesi-plagiat, AMÂNATĂ

laura-codruta-kovesi

Așa cum stiripesurse.ro anunța marți, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în cazul tezei de doctorat a șefei DNA se amână, deși termenul limită de înaintare a raportului comisiei de experți a expirat. Decizia comisiei de specialişti care analizează teza de doctorat a procurorului şef al DNA a fost amânată pentru săptămâna viitoare, informează Mediafax.

"Pentru toate cazurile de acest gen procedura este aceeaşi, e nevoie de raportul comisiei care e alcătuită din specialişti din domeniul respectiv, în cazul de faţă ştiinţe juridice. Raportul comun este înaintat comisiei de specialitate care îl avizează şi îl transmite mai departe Consiliului General şi Consiliul General îl adoptă prin vot. Adica îl acceptă sau îl respinge. Bineinţeles că există termene limită, dar nu pot fi întotdeauna respectate punctual pentru că sunt mulţi oameni implicaţi. În cazul de faţă au fost specialişti din străinatate. Acest verdict va fi imediat după 5 decembrie, săptămâna viitoare va fi comunicat", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Comisia de lucru formată din trei specialişti - prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca - trebuia să elaboreze un raport comun. Termenul de înaintare a raportului către Comisia juridică a CNATDCU era 27 noiembrie.

Pe 17 noiembrie, Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara a constatat că sesizarea de plagiat formulată de Grupul de Investigații Politice cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi este "parțial îndreptățită și fundamentată". Detalii AICI!

Laura Codruța Kovesi și-a susținut nevinovăția încă din 2012, iar după nominalizarea comisiei de experți a CNATDCU și-a exprimat dorința de a-și susține cauza în fața acestora. Solicitarea șefei DNA a fost însă respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.