Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Klaus Iohannis anunță de ce NU MERGE la ceremonia de învestire a lui Donald Trump

iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat de ce nu merge la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA. Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis nu merge în SUA la ceremonie pentru că așa e cutuma, acolo statele fiind reprezentate la nivel de ambasador. În plus, Iohannis le dă o lovitură și lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, ambii invitați la acest eveniment. Conform comunicatului de la Palaul Cotroceni, cei doi nu vor reprezenta România, singurul reprezentant oficial fiind ambasadorul României în SUA, George Maior.

”În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la participarea la ceremoniile de inaugurare a președintelui Statelor Unite ale Americii, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de state și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de state sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie.

Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington.

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

Delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.”, se arată într-un mesaj al Administrației Prezidențiale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.