Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Marcel Romanescu a câştigat Primăria Târgu-Jiu cu 51,72% din voturi (BEJ Gorj)

stampila vot

Marcel Romanescu, candidatul PNL la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu, a obţinut, conform datelor finale, dar neoficiale, ale Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj, 51,72% din voturile exprimate, relatează agerpres.

Potrivit preşedintelui BEJ Gorj, Ion Stănulescu, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, prezenţa la vot a fost de 29,92%, iar la Drăguţeşti de 70,41%. 

"În Târgu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, 979 de voturi-Miruţă Radu de la USR, 509 voturi-Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi- Grădinari Mari de la PMP, 12.203 voturi-Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250-independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD, 4,14% USR, 2,15 % ALDE, 1,52% PMP, 51,72% PNL, 4,62% Caragea şi 1,05 Caralicea. La circumscripţia Drăguţeşti, Butan Gheorghe (PSD) a obţinut 1.092 de voturi, Crăc Ionuţ PNL - 87 de voturi, Covrig Ion PMP - 45 de voturi şi Popescu Dumitru Ion ALDE - 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD, 2,96% PNL, PMP 1,52% şi ALDE 58,41%", a spus Ion Stănulescu. 

În cele două localităţi au fost aşteptate la urne peste 84.000 de persoane, fiind amenajate 61 de secţii, din care 56 în Târgu-Jiu. 

În municipiul Târgu-Jiu, funcţia de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obţinut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuţiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al oraşului şi candidat al PSD Gorj. 

Din partea USR Gorj au intrat în competiţia electorală Radu Miruţă, de la PNL - consilierul local Marcel Romanescu, de la PMP - consilierul local Daniela Grădinaru, de la ALDE - consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, şi-au anunţat candidatura, ca independenţi, fostul inspector şef al IPJ Gorj - Viorel Caragea, şi Gheorghe Caralicea. 

Mandatul fostului primar al localităţii Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a fost suspendat de Prefectura Gorj din cauza problemelor cu legea, la scurt timp după ce acesta a câştigat alegerile din 2016. Vasile Moşoiu a fost trimis în judecată în 2013, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Aceştia au stabilit că, în anul 2008, după ce a fost ales primar, Moşoiu a vândut Primăriei Drăguţeşti, după un schimb de terenuri cu un interpus, un teren, iar în urma acestei afaceri a încasat 22.000 de euro. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Târgu-Jiu în septembrie 2014. 

Dumitru Ion Popescu, membru al ALDE Gorj, a fost numit în funcţia de primar interimar al comunei Drăguţeşti, el fiind şi candidatul formaţiunii politice la alegerile parţiale din 11 iunie 2017. Şi-au mai depus candidaturile Gheorghe Butan din partea PSD, Ionuţ Crăc de la PNL şi Ion Covrig de la PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.