Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Ministerul Justiţiei caută un nou procuror general

parchet-general

Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă că a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general al României, funcţie rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Niţu.

"Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecție în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcție in Ministerul Public, și îi asigur pe toţi cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate şi imparţialitate, precum și un înalt nivel de profesionalism, că vor avea şanse egale", a declarat ministrul Raluca Prună.

Dosarele de candidatură pot fi depuse până pe 16 martie, iar propunerea ministrului va fi înaintată către CSM pe 23 martie pentru aviz. Propunerea va ajunge la preşedinte pe 22 aprilie.

Vezi AICI criteriile pentru viitorul procuror general!

Conform dispozițiilor din art. 54. alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, numirea în funcția de Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Tiberiu Niţu şi-a dat demisia ca urmare a implicării sale în dosarul de abuz în serviciu al fostului premier Gabriel Oprea. Niţu ar fi beneficiat ilegal, de peste 700 de ori, de coloană oficială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.