Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Motivele războiului israeliano-palestinian

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Miezul disputei israeliano-palestiniene este unul religios, deşi părţile implicate nu vor să recunoască acest lucru, iar mulţi dintre diplomaţii şi politicienii care încearcă să înţeleagă acest conflict nu ştiu ce este istoria sacră, a declarat marţi patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea.

"Locul de aici este unic. De ce? Pentru că ceea ce oamenii politici nu înţeleg este chiar acest lucru. Primim aici mulţi diplomaţi, reprezentanţi, delegaţii politice, religioase, din SUA, Europa etc. care vor să înţeleagă ce se întâmplă aici, de ce există această problemă şi nicio soluţie. Aceşti oameni, deşi sunt învăţaţi, diplomaţi şi ştiu multe lucruri, nu înţeleg un lucru. Nu ştiu ce este istoria sacră", a afirmat patriarhul Ierusalimului cu prilejul unei întâlniri cu un grup de jurnalişti români. El a explicat că istoria sacră este legată de Pământul Sfânt şi că a început aici "cu Moise, pe muntele Sinai, şi a culminat în Betleem cu naşterea lui Iisus Hristos, crucificarea şi reînvierea sa în Ierusalim".

Din cauza faptului că nu înţeleg acest lucru, aceşti oameni nu îşi dau seama că atmosfera, cultura din Ierusalim este una "teocratică", a completat Teofil al III-lea. "Evident, toată lumea va nega la sfârşitul zilei că miezul disputei este unul religios. Nu vor să recunoască acest lucru. Dar dacă îi întrebi pe evrei, pe creştini, pe palestinieni, de ce sunt aici, de ce vrea toată lumea să fie în Ierusalim, ce asigură Ierusalimul, pentru că nu este un loc care să furnizeze sprijin financiar sau benzină. Răspunsul este că dintr-un motiv religios vrea toată lumea să fie aici", a declarat el.

"De aceea, când vine vorba de procesul de pace reuşesc să ajungă la un acord, dar se lovesc de un blocaj când discută despre Ierusalim. Iar acest blocaj de netrecut este Muntele Templului pentru evrei, moscheea Al-Aqsa pentru palestinieni şi Biserica Sfântului Mormânt, pentru creştini", a conchis Patriarhul Ierusalimului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.