Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL: Partidul Patria scos DEFINITIV din cursa electorala din Moldova

patria

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a decis sâmbătă menținerea în vigoare a hotărîrii Curții de Apel Chișinău privind anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, informează MOLDPRES.

Astfel, partidul Patria a fost exclus definitiv din cursa electorală, iar în buletinul de vot pentru scrutinul de duminică în dreptul acestei formațiuni va fi indicată mențiunea "retras".

Curtea de Apel Chișinău a decis joi anularea înregistrării partidului politic Patria în calitate de concurent electoral, în urma examinării unei solicitări venite de la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Solicitarea CEC a fost înaintată în contextul examinării unei sesizări a Inspectoratului General de Poliție, care relevă că partidul Patria a folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, mijloace bănești provenite din străinătate. Primul pe lista de candidați la funcția de deputat din partea partidului Patria este controversatul om de afaceri Renato Usatîi, care se pare că între timp a părăsit teritoriul țării.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.