Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Referendumul turc a fost VALIDAT: Cu scor a CÂȘTIGAT Erdogan SUPER-PUTERI

turcia erdogan democratie

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunţat duminică seara victoria taberei "da" la referendumul pentru modificarea Constituţiei, transmite Reuters.

Rezultatele sunt neoficiale, a precizat preşedintele YSK, Sadi Guven, într-o conferinţă de presă la Ankara. Cifrele oficiale vor fi cunoscute doar peste 11-12 zile, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pippa Middleton se marită

Numărul de voturi pentru modificarea a 18 articole din Constituţie, în sensul extinderii prerogativelor preşedintelui ţării, era cu 1,25 milioane mai mare decât numărul de voturi împotrivă. În momentul anunţului, mai erau de numărat doar 600.000 de voturi.

Guven a explicat că YSK a decis să ia în considerare şi buletinele de vot pe care oficialii din secţiile de votare nu au aplicat o ştampilă obligatorie, cu excepţia cazurilor în care se dovedesc fraude. Motivul deciziei a fost numărul mare de plângeri privind lipsa ştampilei respective. Decizia a fost luată înainte de introducerea voturilor în sistem, iar membri ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, de guvernământ, precum şi a principalei formaţiuni de opoziţie au fost prezenţi în aproape toate secţiile şi au semnat rapoartele.

Citește și: Te doare capul – Cu mascatii peste Balena Albastra

Opoziţia consideră această neregulă un semn de întrebare asupra valabilităţii rezultatelor, reaminteşte Reuters. Partidul Republican al Poporului cere renumărarea a până la 60% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.