Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial rus: Cresterea efectivelor militare americane in Siria este ilegala

siria turcia

Cresterea efectivelor militare americane in Siria este ilegala si incalca suveranitatea statului din Orientul Mijlociu, a declarat, vineri, adjunctul ministrului de Externe rus, Serghei Riabkov, citat de agentia de stiri Tass, informeaza Mediafax.

"Este imposibil sa nu fim ingrijorati de o actiune de acest fel din partea Statelor Unite care este intreprinsa fara acordul guvernului legitim al Siriei," a spus oficialul rus.

"Este o incalcare a suveranitatii" a adaugat el.

Statele Unite vor trimite inca 250 de militari americani in Siria, in principal trupe speciale, pentru a ajuta la lupta impotriva fortelor organizatiei teroriste Stat Islamic, a anuntat, luni, presedintele Barack Obama.

Trupele americane vor avea rolul de a antrena si asista trupele locale implicate in lupta cu fortele organizatiei teroriste Stat Islamic, a precizat presedintele american.

In septembrie anul trecut, Rusia a trimis forte militare in Siria, la cererea guvernului de la Damasc, pentru a lupta impotriva gruparilor rebele. Numarul trupelor ruse aflate in Siria este necunoscut, insa oficialii americani au afirmat ca Rusia isi muta unitatile de artilerie in nordul tarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.