Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL S-a cerut schimbarea de urgență a ambasadorului României în Franța

mae

Comisia de Politică Externă a Senatului a cerut, marti, de urgenta, Ministerului de Externe, să fie de acord cu rechemarea de la post a ambasadorului României în Franța, Bogdan Mazuru, în urma scandalului dupa ce invitații la un eveniment au fost catalogati ca fiind 'indezirabil' sau 'scarbos'.

Preşedintele Klaus Iohannis se afla la Paris pe 10 februarie. Cu acest prilej, Ambasada României organizeaza o recepţie cu personalităţi din diaspora. Organizarea evenimentului a generat gafe de proporţii. Şefa ICR Paris a ataşat la invitaţii un document intern în care cei chemaţi la recepţie sunt caracterizaţi prin apelative de genul "indezirabil" sau "scârbos". Situaţia a fost prezentată public de două scrisori semnate de scriitorul Eugen Mihăescu şi fostul director ICR Paris, Radu Portocală.

MAE  a fost audiat, marti, la Comisia din Senat. In urma discutiei, Comisia a cerut MAE sa trimita un email cu scuze tuturor celor jigniti, iar ambasadorul din Franta sa fie schimbat. Rechemarea o poate face doar presedintele Klaus Iohannis, insa va conta si opinia MAE. Intre timp, la MAE va avea loc o ancheta.

In urma sedintei, MAE nu si-a exprimat un punct de vedere ci doar 'si-a luat notite', potrivit sefului Comisiei, Petru Filip.

Vezi şi: JENANT: Gafe incredibile la Paris, înaintea vizitei lui Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.