Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiali NATO consideră capabilitatea de la Deveselu un exemplu dat de Alianţă

facebook
deveselu

Capabilitatea de apărare împotriva rachetelor balistice, găzduită de Baza Militară 99 Deveselu, este considerată de oficialii NATO un reper important al legăturii transatlantice şi un exemplu "excelent" dat de Alianţă în privinţa adaptării la noile provocări, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), transmis joi Agerpres. Potrivit sursei citate, adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille GRAND, a vizitat Baza Militară 99 Deveselu, în contextul unei vizite de informare pe care Comitetul NATO pentru politică de apărare şi planificare pentru apărare antirachetă - DPPC (MD) a efectuat-o în România, în perioada 27 - 29 martie.

"În timpul vizitei din baza de la Deveselu care găzduieşte sistemul Aegis Ashore, delegaţia Comitetului NATO a apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilităţii militare, dar şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziţia Alianţei a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice", precizează comunicatul.

Caracterul defensiv al sistemului antirachetă de la Deveselu, destinat contracarării ameninţărior balistice provenite din afara zonei euro-atlantice, a fost reiterat în cadrul concluziilor vizitei delegaţiei Comitetului NATO. "Camille Grand a subliniat importanţa acestei capabilităţi, considerată un reper important al legăturii transatlantice şi un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privinţa adaptării la noile provocări. Concluziile au reiterat caracterul defensiv al sistemului găzduit de România şi destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro - atlantice", indică sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.