Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oile parlamentare, ultima țintă rămasă furiei populare

Oile parlamentare ale vechii clase politice sunt prinse la mijloc între lupii justiției și câinii furiei populare și e greu de crezut că vor scăpa netăiate sau măcar tunse zero și trimise la pensie.

Protestul ciobanilor e a doua mișcare de stradă majoră din 2015, după ieșirea în stradă a zeci de mii de oameni la începutul lui noiembrie. Dacă la protestele ce au urmat tragediei de la Colectiv principalii vizați au fost vicepremierul Oprea, premierul Ponta și guvernul Ponta în general, astăzi ținta protestelor este Parlamentul și actualii parlamentari aparținând în majoritate celor două mari partide. Avem președinte nou, avem guvern nou cu premier nou iar furia populară îi ocolește pe noii veniți în curtea puterii. Astfel, furia populară se va îndrepta împotriva Parlamentului, singurul reprezentant al vechiului.

Dacă inițial establishmentul politic a fost ținta DNA-ului, între timp a devenit și ținta străzii și a marelui public. Totul a început în 16 noiembrie, când Ponta a fost pur și simplu măturat de furia populară și a continuat cu demisia guvernului Ponta și ieșirea din scenă a lui Oprea. În tot acest timp DNA a scos din joc miniștri, primari, lideri de partide, judecători, procurori-șefi, foști intangibili, capi și întregi rețele ale mafiei.

Începând din 2013, de la venirea lui Kovesi în fruntea DNA, sistemul a intrat în defensivă iar începând din 16 noiembrie 2014 se află în defensivă totală, în corzi aproape. Presiunea nu pare să scadă și e de așteptat ca și anul viitor să vedem, pe de o parte, dosare și arestări, pe de cealaltă parte, mișcări de stradă.

Rămâne de văzut dacă toată această presiune se va materializa în apariția unor noi forțe politice, care să profite de vidul de putere, furia populară și nevoia de schimbare.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.