Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OLAF a găsit o GAURĂ de 543 de MILIOANE de euro în proiectul metroului din Budapesta

budapest

Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF) a identificat o "gaură" de circa 167 miliarde de forinţi (543 milioane euro) în legătură cu proiectul de construire a magistralei 4 de metrou din capitala ungară Budapesta, fapt pentru care Comisia Europeană ar putea impune Ungariei o amendă de 76,6 miliarde de forinţi (249 milioane euro), a anunţat luni un responsabil guvernamental ungar citat de MTI.

Proiectul liniei 4 de metrou constituie cel mai mare caz de corupţie din cei 13 ani de istorie a Ungariei ca membră a Uniunii Europene, a afirmat într-o conferinţă de presă Nandor Csepreghy, secretar de stat parlamentar la cabinetul premierului, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

O sumă de aproape 167 miliarde de forinţi din cadrul acestui proiect au fost fie "furaţi, fie fraudaţi", bani care trebuie recuperaţi de autorităţile europene şi ungare, a precizat oficialul ungar. Din aceşti bani, 76,6 milioane de forinţi au venit de la UE sub formă de fonduri pentru dezvoltare, iar Bruxelles-ul i-ar putea cere înapoi.

Erzsebet Gy Nemeth, reprezentanta formaţiunii de opoziţie Coaliţia democratică în consiliul municipal, a menţionat că a solicitat guvernului să facă public imediat raportul OLAF, subliniind că responsabilii corupţi, indiferent dacă se întâmplă sau nu să fie politicieni din formaţiunea guvernamentală Fidesz, trebuie să fie pedepsiţi.

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

La rândul său, reprezentantul partidului de opoziţie Egyutt în Adunarea generală a Budapestei, Marton Pataki, a apreciat că acest caz arată că procuratura generală împreună cu sistemul de justiţie al ţării sunt "aproape de colaps sau deja s-au prăbuşit". El a amintit că biroul primarului din Budapesta şi Oficiul de stat pentru audit au elaborat propriile rapoarte pe acest subiect în 2010, după care au formulat plângeri penale, şi a adăugat că este "revoltător" faptul că a fost nevoie de o anchetă realizată de autorităţi străine asupra unor infracţiuni comise în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.