Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda vrea o îngheţare de şase luni a negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană

ue turcia ue

Executivul din Regatul Ţărilor de Jos va încerca să obţină susţinerea celorlalte state membre ale Uniunii Europene în vederea unei sistări de şase luni a negocierilor de aderare dintre Turcia şi Uniunea Europeană, a declarat premierul Mark Rutte, citat de AFP. "Vom vedea dacă există susţinere în cadrul UE pentru o suspendare a negocierilor pe durata unui semestru", a spus Rutte într-o conferinţă de presă.

Ankara şi Bruxelles-ul conveniseră asupra unei accelerări a tratativelor după semnarea, în martie, a acordului menit să frâneze accesul migranţilor către Europa. Procesul a suferit însă un nou blocaj după tentativa de lovitură de stat din Turcia, urmată de măsuri represive şi de zeci de mii de arestări. Declaraţia premierului Rutte intervine după ce ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, a calificat negocierile cu Turcia drept "intrate în comă". Săptămâna trecută, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care a solicitat îngheţarea negocierilor de aderare. Documentul nu implică însă constrângeri legale.

Votul Legislativului de la Strasbourg a provocat furie la Ankara, unde autorităţile l-au calificat drept "nesemnifictiv" şi "lipsit de valoare". Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat cu anularea acordului privind restricţionarea accesului migranţilor din Turcia către UE, conform Agerpres. Turcia a devenit oficial stat candidat în 1987, iar negocierile au început în 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.