Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța și stadionul, Dorel și ingineria

Mediafax

52.6 milioane de euro a costat stadionul din Craiova, anunțat cu surle și trâmbițe. Deși nu a fost inaugurat încă, au apărut deja primele reparații care trebuiesc făcute, în nota bunei practici obișnuite din România. Și nu vorbim despre lucruri minore, la nivel de finisaje, ci de o serie întreagă de reparații de care este nevoie pentru a putea asigura siguranța spectatorilor și pentru a se încadra în normele europene, în fruntea acestora stând chiar...construirea unui nou etaj.

Chiar dacă stadionul din Craiova are montat inclusiv tavanul, din Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea stadionului reiese că stadionul are nevoie de un etaj în plus, asta,desigur, dacă vrem ca noua arenă să poată susține meciuri din cupele europene, anunță Prosport.

O altă modificare de substanță s-a produs în cazul inelului perimetral, care a rezultat în mărirea suprafeței construite a stadionului cu aproximativ 7000 (!!!) mp. Hotărârea pentru aceasta modificare a fost luată după tragedia din Colectiv, încă o dovadă că, înainte de aceasta, autoritățile tratau cu foarte mare superficialitae normele ISU.

Și pentru că în România mai întâi construiești și abia după te interesezi de rezistență, constructorii au oferit o explicație absolut jenantă pentru modificarea formei și a înălțimii stadionului. Mai precis, inițial, aceștia nu au ținut cont de... bătaia vântului.

Modificări importante au fost făcute inclusiv la structura de rezistență a stadionului: „s-a constatat faptul ca pânza freatică este ridicată și a fost necesară mărirea adâncimii de fundare precum și creșterea numărului de piloți forați față de varianta din studiul de fezabilitate realizat în anul 2014”.

Finalizarea noului stadion care costă 52.656.000 este întârziată deja cu un an. Și chiar dacă în 2013, fostul primar al Craiovei dădea asigurări că o parte din sumă va fi acoperită din bani europeni, până la urmă s-a dovedit că întreaga cheltuială va fi suportată de la bugetul de stat.

Din păcate, acesta este doar unul dintre miile de cazuri în care fondurile publice sunt folosite în mod haotic, fără o foaie de parcurs clară, care să rămână aceeași de la început până la sfârșit. Iar în ceea ce privește asumarea răspunderii, ca de obicei, se arată cu degetul dintr-o parte în alta. Într-o secetă cruntă în domeniul investițiilor publice, cetățenii trebuie să se mulțumească cu astfel de obiective ce au prețuri umflate și termene de finalitate din nou și din nou amânate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.