Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu, VICTORIE în fața procurorilor DNA

breaking news stiripesurse.ro

Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut contestaţia DNA împotriva deciziei instanţei inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Curtea de Apel București a respins contestația procurorilor DNA, menținând decizia Tribunalului București care a respins, pe 9 august, măsura controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu. Decizia este una definitivă.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Potrivit avocatului acesteia, Alexandru Chiciu, magistrații au ridicat și restricțiile privind aparițiile primarului Craiovei la TV și radio.

Amintim că primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au solicitat în continuare să nu mai participe la emisiuni radio sau de televiziune.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).

MINUTA:

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. împotriva încheierii din Camera de Consiliu din data de 09.08.2016 pronunţată de judecătorul de Cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, cu privire la inculpata Vasilescu Olguţa Lia. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.„

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.