Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oligarhul ucrainean Dmitri Firtaş va fi extrădat în SUA, a decis o instanţă austriacă

inchisoare puscarie gratii

Mogulul ucrainean Dmitri Firtaş va fi extrădat în SUA, în urma unei decizii pronunţate marţi de Curtea de apel din Viena, potrivit Reuters. Decizia o contrazice pe cea a primei instanţe, unde judecătorul respinsese cererea de extrădare pe motiv că ar fi motivată politic. Statele Unite vor să îl judece pe Firtaş pentru corupţie şi dare de mită.

Potrivit publicaţiei The Independent, Departamentul american de Justiţie îl acuză pe ucrainean că a oferit mite în valoare de 17,5 milioane de euro mai multor oficiali din India pentru a obţine pentru compania sa, Group DF, dreptul de a exploata zăcăminte de titan în provincia Andhra Pradesh. Afaceristul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, neagă acuzaţiile care i se aduc. 'Am dat câştig de cauză părţii care a făcut apel la prima decizie. Aceasta nu înseamnă că o persoană este considerată în avans drept vinovată. Rămâne ca decizia privind vinovăţia sau nevinovăţia să se ia în altă ţară', a spus judecătorul care a evaluat dosarul.

Firtaş a fost unul dintre susţinătorii fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, al cărui regim era apropiat de Moscova, şi a făcut avere vânzându-le gaz rusesc autorităţilor ucrainene. A fost arestat la Viena, în 2014, la solicitarea FBI, şi eliberat pe cauţiune pentru suma record de 125 de milioane de euro, potrivit The Independent, anunţă Agerpres. În 2015, prima instanţă s-a pronunţat împotriva extrădării, dar SUA au făcut apel. După decizia de marţi, rămâne ca Ministerul Justiţiei din Austria să hotărască dacă omul de afaceri va fi sau nu remis autorităţilor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.