Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oliver Robbins demisionează din echipa însărcinată cu Brexitul în urma unor dezacorduri cu David Davis

brexit, bani

Un reprezentant de la Ministerul britanic însărcinat cu Brexitul, Oliver Robbins, şi-a prezentat demisia luni, potrivit ziarului Evening Standard, şi va prelua funcţia de coordonator al Downing Street, numărul 10 - biroul premierului Theresa May, relatează Reuters. Potrivit ziarului, această mutare are loc în unor unor dezacorduri între Oliver Robbins, un personaj-cheie în proiectele britanice cu privire la ieşirea din UE, numit în urma referendumului, şi ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, negociatorul-şef britanic cu UE.

Oliver Robbins ”va colabora strâns cu ministrul însărcinat cu ieşirea din Uniunea Europeană şi va coordona relaţiile cu Comisia (Europeană, CE) şi statele membre”, precizează Guvernul într-un comunicat. În postul de secretar permanent la Ministerul Brexitului pe care-l ocupa îi va succede Philip Rycroft.

Theresei May - a cărei poziţie a fost puternic slăbită după ce a pierdut majoritatea absolută a Partidului Conservator în Camera Comunelor în alegerile legislative anticipate din iunie - i se reproşează cu regularitate că nu le dă insrucţiuni suficient de clare negociatorilor ei. Evening Standard îl citează pe însărcinatul cu Brexitul în Partidul Laburist Keir Starmer, potrivit căruia această decizie ilustrează ”haosul” care domneşte în Guvern în privinţa Brexitului, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.