Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMC a respins și recursul formulat de Rusia cu privire la interzicerea importurilor de carne de porc

ue rusia summit

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a dat joi, încă odată, câștig de cauză Uniunii Europene în disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci și carne de porc din Uniunea Europeană, informează Reuters și AFP. La începutul lui 2014, Rusia a impus acest embargou după descoperirea mai multor cazuri de febră porcină africană (PPA) în Lituania și Polonia. În replică, Uniunea Europeană a contestat embargoul rusesc la OMC în luna iunie 2014.

Ulterior, în luna august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis că embargoul sanitar rusesc nu se bazează pe standardele internaționale relevante și încalcă normele Acordului OMC privind aplicarea măsurilor sanitare și fitosanitare (Acordul SPS). În replică, Rusia a făcut recurs la această decizie la instanța de apel a OMC, care joi a respins însă recursul formulat de Moscova. "Instanța de apel a confirmat decizia grupului special potrivit căreia UE a furnizat probele necesare pentru a demonstra, în mod obiectiv, Rusiei că anumite zone din teritoriul UE nu sunt afectate de febră porcină africană", a explicat Organizația Mondială a Comerțului, conform Agerpres.

Cu toate acestea, schimburile comerciale dintre UE și Rusia continuă să fie restricționate de o interdicție motivată politic, impusă de Rusia asupra produselor agricole și alimentare din UE în luna august 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.