Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul care vrea șefia PNL dă RESTART administrării banilor publici: 'Moțiunea mea urmărește...'

pixabay.com
diverse, bani, monede

Viorel Cataramă, candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal la viitorul congres, susţine necesitatea reducerii rolului statului în administrarea banilor publici.

El a declarat sâmbătă, la Botoşani, unde şi-a prezentat moţiunea "Politica naţională - Calea liberală. #Restart", că politica liberală trebuie să urmărească dezvoltarea sectorului privat prin crearea de locuri de muncă.

Citește și: Cozmin Gușă, scenariu BOMBĂ despre demisia lui Nicușor Dan: Este ȘANTAJAT

"În esenţă, această moţiune este un program clar de centru-dreapta, care urmăreşte să reducă rolul statului în administrarea banilor publici şi să transfere această responsabilitate către sectorul particular prin crearea de locuri de muncă, prin susţinerea exporturilor, prin lucrări de investiţii în infrastructură, care să genereze în cascadă locuri de muncă în industrie, servicii şi aşa mai departe", a susţinut Cataramă, potrivit Agerpres.

Candidatul liberal a admis că moţiunea lui cuprinde un set de propuneri care "au născut o dezbatere în opinia publică", însă este de părere că aceste măsuri pot determina dezvoltarea economică a României.

Citește și: Radu Tudor, atac DEVASTATOR la adresa PSD: un gest irațional și respingător

El are în vedere, printre altele, anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, dar şi privatizarea spitalelor.

"Sunt câteva prevederi care sunt considerate extrem de interesante şi care au născut o dezbatere în opinia publică, cum ar fi anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, privatizarea spitalelor, privatizarea învăţământului superior şi parţial a învăţământului mediu, anularea subvenţiilor pentru agenţi economici neperformanţi, cum ar fi Televiziunea Română şi TAROM, reducerea la jumătate a personalului bugetar, anularea subvenţiilor pentru multinaţionale, taxarea capitalurilor şi a importurilor speculative, ideea centrală fiind că statul se va ocupa de persoanele care nu pot munci, şi anume copii, persoane cu handicap, bolnavi cronici şi bătrâni, toţi ceilalţi cetăţeni ai României urmând să muncească pentru a-şi căpăta venituri şi pentru a reuşi să îşi întreţină familia, să plătească taxele şi pentru a asigura prosperitatea României", a susţinut Viorel Cataramă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.