Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul de care se teme Kovesi, RUPE TĂCEREA. 'Mă aştept să fiu ARESTAT'

AGERPRES
Doru Tulus

Procurorul Doru Ţuluş a decis să rupă tăcerea şi să vorbească deschis despre motivele îndepărtării sale din DNA. Într-o intervenţie prin telefon la România TV, Ţuluş a mărturisit că din punctul său de vedere, nu corespundea criteriilor DNA şi era, practic, "tolerat".

"Nu am avut o relatie tensionata, dar nici nu corespundeam profilului de activitate. Chiar daca din punct de vedere statistic al promptitudinii m-am straduit sa fiu cat se poate de in regula. Dar nu corespundeam trendului din DNA. Practic, eu am fost tolerat acolo. (...) Unii s-au lasat incalecati de tot, altii si-au respectat statutul de procuror. (...) Au mai fost si alte motive. Nu am facut perchezitii la ora 6 dimineata cu mascati, am marait vizavi de publicarea unor chestiuni. Eu eram de moda  veche.", a declarat Doru Ţuluş.

Fostul procuror DNA a vorbit şi despre discuţia pe care a purtat-o cu şefa instituţiei când a fost anunţat că va fi revocat.

"Da, m-a anuntat personal. M-a chemat in birou si mi-a spus. Aveti un dosar penal a spus. Eu am spus „ne judecam”. Am vrut sa ma ridic, nu mai stiu ce a zis. Cam atata a fost. Nu a durat mai mult de 5 minute.", a povestit Ţuluş la România TV.

Cât despre dosarele pe care le avea în lucru...

"Am predat dosarele pe baza de proces verbal, dar nu am primit niciun document sa il semnez pentru posta secreta. (...) Mi s-a spus: "sefimea e in sedinta, nu puteti sa le predati”. (...) Am sunat-o pe Mihaela, careia i s-a spus ca ni s-a luat ORNIS-ul.  (...) Cine le-a primit, nu stiu. Pe ea putea sa puna mana doar persoana repartizata. Eu fusesem desemnat sa exploatez acel document. O fi ceva ce nu stiu eu.", a mai susţinut Ţuluş.

După apariţia în presă a comunicatului DNA prin care instituţia anunţa că în biroul procurorului Mihaela Iorga-Moraru s-ar fi găsit mai multe obiecte de valoare cât şi bani, procurorul Doru Ţuluş a mărturisit că se aşteaptă la orice în cazul său.

"Se poate intampla orice. Dupa ce am vazut comunicatul de ieri, cunoscand omul, vazand comunicatul mi-am dat seama ca absolut orice se poate intampla. (...) Sunt pregatit pentru absolut orice. Stiu mai bine decat oricine cu cine am de-a face.", spune procurorul.

Întrebat de către Victor Ciutacu dacă exclude o eventuală arestare a sa, Ţuluş a mărturisit tranşant: "Daca ma astept...asta presupune viitorul apropiat. Mai degraba da. Daca e sa fiu transant, mai degraba da."

Citeşte şi: Detalii CUTREMURĂTOARE despre asasinatul din gară. Mărturii INCREDIBILE ale criminalului: 'URĂSC poliţiştii' - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.