Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul de care se teme Kovesi RUPE TĂCEREA. Documente BOMBĂ, făcute publice de un fost colonel SRI

kovesi

După un interviu incendiar în care i-a povestit jurnalistului Victor Ciutacu cum oamenii politici făceau cărare către biroul lui Florian Coldea şi nu numai, fostul colonel SRI şi-a ţinut promisiunea şi a făcut publice documentele bombă de care vorbea.

"Mandatele de siguranță națională la care am facut referire aseară se refera la un prim exemplu, una din modalitățile în care oameni din media, oameni de afaceri și oameni politici au fost interceptați în ultimii ani. În acest caz vorbim de perioada 2009-2013.", scrie Daniel Dragomir pe blogul său.

content-image

Fostul colonel SRI susţine că mandatul pe care l-a făcut public este doar unul din zeci de astfel de documente.

"Interceptările s-au facut în baza prevederilor legii 535 / 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și în baza legii 51 / 1991 privind securitatea națională a României. Aceste prevederi au permis interceptarea unor persoane pentru activități conexe fenomenului terorist: “subminarea, sabotajul sau orice acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice…” (art.3 lit. f) și “inițierea sau constituirea de organizații sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora…” (art. 3, lit. l).", mai scrie Dragomir.

Mai mult, susţine Dragomir, chiar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi ar fi solicitat aceste mandate pentru a le folosi, mai departe, în dosare de corupţie.

"(...) In luna februarie 2014, după ce a avizat toate cererile de eliberare a mandatelor în cauză din poziția de Sefă a Parchetului General, doamna Kovesi solicita toate aceste mandate pentru a le utiliza în dosare de corupție, de data aceasta din pozitia de Șefă a DNA.", conchide fostul colonel SRI.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.