Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Dacian Cioloş le dă o mega lovitură medicilor: Ameninţări de la guvern

medici doctori

Omul lui Dacian Cioloş îi loveşte extrem de dur pe medici, dar îi şi ameninţă. Şeful Corpului de control al premierului ar fi de acord cu o eventuală interzicere a sponsorizărilor pe care le primesc medicii de la firmele farmaceutice. Valentin Mircea consideră că astfel de relaţii între medici şi firmele de medicamente sunt "cel puţin conflict de interese".

Citeşte şi: Dacian Cioloș îi calcă pe urme lui Klaus Iohannis: Unde a plecat în VACANȚĂ

Peste 160 de milioane lei au ajuns, în 2014, de la 90 companii farmaceutice la cadre medicale și asociațiile profesionale ale acestora. Banii au ajuns la medici sub diferite forme: tablete, servicii de consultanță, drepturi de autor, onorarii pentru diferite activități. O parte din bani au fost destinaţi sponsorizării pentru participarea la evenimente naționale și internaționale, care aduc medicilor punctele de educaţie medicală continuă cerute de lege.

Şeful Corpului de Control al premierului nu este însă de acord cu astfel de sponsorizări. „E cel puţin conflict de interese. Adică nu poți fi obiectiv ca medic să prescrii cel mai bun medicament în momentul în care o companie farmaceutică ți-a finanțat deplasarea la un congres. Este un fenomen larg şi, dacă vreţi, tocmai asta e şi problema. În orice industrie există colaborări între specialiști și companiile implicate, dar de aici până la a sponsoriza orice medic de familie sau farmacist lucrurile par să o fi luat razna,” spune Valentin Mircea, şeful Corpului de control al premierului.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

În prezent, legea privind reforma în domeniul sănătăţii spune clar că „exercitarea profesiei de medic este incompatibilă cu calitatea de angajat sau colaborator al unităților de producție ori de distribuție de produse farmaceutice sau materiale sanitare"., a spus omul lui Dacian Cioloş pentru Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.