Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Tăriceanu îi face praf pe Iohannis și Kovesi: 'Sunt ca Petru Groza și Ana Pauker'

klaus iohannis

Omul lui Călin Popescu Tăriceanu îi face praf pe președintele Klaus Iohannis, dar și pe șefa DNA, laura Codruța Kovesi. Vicepreşedinte ALDE, Cătălin Beciu s-a dezlănțuit la adresa celor doi.

"Bruxelles are un Fanar, doar pentru noi. Poporul nostru se află la ceas de mare sărbătoare. Deşi am ratat de puţin o cifră rotundă, în sfârşit, după lupte seculare, purtate cu eroism, sărbătorim 304 ani de la sosirea primilor tehnocraţi pe acest tărâm.

Citește și: Dacian Cioloș e darnic: Super buget pentru Ministerul Apărării, criză maximă la Justiție

Pentru că nu ne puteam conduce singuri, ca şi acum, sau pentru că o făceam greşit, în interesul poporului nostru, lucru inacceptabil pentru marile puteri, ne-au fost trimişi conducători profesionişti, crescuţi în ţări născătoare de ora exactă. Mai exact în cartiere, cum ar fi celebrul Fanar.

Fanarioţii au fost, deci, primul „guvern tehnocrat” de pe aceste meleaguri. Au stat 110 ani, timp în care „s-au luptat” cu corupţia şi cu nepotismul, care ucideau şi pe vremea aia. Au pierdut. Şi noi, doar că mai mult. De fapt, am pierdut aproape totul. Am avut nevoie de încă o sută de ani pentru a ne reveni.

Citește și: Gigi Becali intră în război cu Dacian Cioloș: Ce a spus șeful Stelei

Pe urmă, după ce ne-am dezmeticit, singuri, ne-au fost trimise alte două rânduri de tehnocraţi, din Germania şi din Uniunea Sovietică. În ordinea asta. Ne-am revenit, cumva, după ‘89, e drept, într-un sfert de secol. Păi, nu e clar că ne trebuiau tehnocraţi, din nou? Au venit. Bine că sunt de dreapta, cu particularitatea că au uitat de IMM-uri, în programul lor. Mă rog, astea-s detalii.... Ciudat e că sunt aşa, un fel de hibrid. Adică avem un Petru Groza, doar că face pe preşedintele. E şi neamţ, e şi sovietic, bogat şi aproape corect, cu case multe, plus că-i place tenisul. Şi luxul. El conduce Siguranţa Statului. Avem şi o Ana Pauker, acum născută din dreapta (mă refer la familia politică, asta ca să nu iasă discuţii...), care arestează pe toata lumea, fără milă dar şi fără probe, pe acestea din urmă înlocuindu-le cu celebra frază a Anuskăi: „este de notorietate faptul că tovarăşul Ionescu face şi drege...”. Avem şi un şef de guvern, insipid, al cuiva de peste hotare, soţul unei doamne din Franţa, despre care nimeni nu îşi va aminti vreodată, aşa cum nimeni nu îşi mai aminteşte miniştrii lui Ceauşescu, fiindcă nu contau. Felicitări, dragi PNL-işti, pentru că aţi tolerat asta. Ştiu, au murit oameni, într-un tragic accident. Ce facem, însă, cu cei care au murit pentru libertate? Au fost mulţi şi curajoşi. Îşi mai aminteşte cineva?

Citește și: Adevărul despre rușii din Statul Islamic / FOTO

PS: Culmea prostiei!? Să fii tehnocrat şi să-ţi iubeşti ţara, în loc să-i ajuţi pe alţii s-o fure. Nicio grijă, ai noştri sunt deştepţi", spune Beciu într-un comunicat de presă.

Citește și: Marele secret al lui Dacian Cioloş: Pasiunea premierului de care nu a ştiut nimeni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.