Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Victor Ponta, marea surpriză la parțiale: fostul premier a DECIMAT PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta microfoane

Victor Ponta a fost exclus din PSD, asta deși aducea o zestre electorală importantă partidului. Acum, Ponta este locomotiva electorală pentru ProRomânia, iar acest lucru s-a văzut încă de la primul test electroal major.

Citește și: Înfrângere mare pentru PSD. Liberalii au recâștigat Primăria Deva. Florin Oancea este noul primar al Devei/ SURSE

Alegerile parțiale de la Deva au concentrat toate forțele partidelor. Liviu Dragnea a fost la Deva să susțină candidatul PSD, Ludovic Orban a fost la Deva să susțină candidatul liberal, dar și Victor Ponta a fost să susțină un candidat independent, susținut de ProRomânia.

Florin Oancea, candidatul PNL a obținut victoria în fața candidatului PSD, Petru Mărgineanu (ex-PNL și ex-PC și fost primar al Devei).

Surpriza a fost locul III, independentul Sorin Blendea, omul susținut de Victor Ponta.

Fostul premier a intrat în joc cu toate forțele și chiar dacă știa că șansele sunt minime, în lipsa unui aparat de partid, intenția a fost de a strica ploile PSD. În final, acest joc a reușit, iar a pierdut alegerile, parțial și din cauza faptului că electoratul s-a împărțit între Ponta și PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Un alt motiv pentru care votul a fost fărâmițat a fost faptul că ALDE a candidat independent față de PSD. În acest condiții, merită remarcat că omul lui Victor Ponta s-a impus în fața ALDE, un partid cu structuri și acces la fondurile guvernamentale.

Potrivit primelor rezultate finale parțiale, PNL a obținut 41,13%, PSD 24,18% și Sorin Blendea (susținut de ProRomânia și Victor Ponta) 13.28%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.