Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a creat un post de expert pentru apărarea persoanelor LGBT

infomoldova.net
homosexuali

Consiliul ONU pentru drepturile omului a convenit joi să numească un expert independent care să ajute la protejarea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT) din întreaga lume împotriva violenţelor şi discriminărilor, relatează Reuters. După o dezbatere încinsă care a durat aproape patru ore, Consiliul, din care fac parte 47 de state, a depăşit obiecţiile puternice exprimate de Arabia Saudită şi de alte ţări musulmane şi a adoptat o rezoluţie în acest sens susţinută de Occident. Rezoluţie a trecut cu 23 de voturi pentru, 18 împotrivă şi şase abţineri.

Acest nou post de expert al ONU, care urmează a fi ocupat, va avea un mandat de trei ani. Mexicul, care s-a aflat în fruntea statelor latino-americane susţinătoare ale măsurii, a transmis că zeci de mii de persoane sunt expuse la violenţă şi discriminare din cauza orientării lor sexuale sau a identităţii de gen. 'Să ne amintim de Orlando", le-a spus ambasadorul mexican Jorge Lomónaco celorlalţi delegaţi, făcând referire de la masacrul soldat cu 49 de morţi dintr-un club de noapte gay din Florida la 12 iunie. "Haideţi să oferim speranţă pentru milioane de persoane", a adăugat el.

SUA şi principalele state europene au susţinut rezoluţia, în timp ce China, Rusia şi 16 state africane şi predominant musulmane au respins-o. India, Africa de Sud şi Filipine s-au numărat printre statele care s-au obţinut, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.