Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Atacurile asupra spitalelor din Alep sunt crime de război

Atacurile asupra spitatelor din Alep (nordul Siriei) sunt 'crime de război', a declarat miercuri secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ca reacţie la bombardamentele asupra celor mai mari două spitale din partea controlată de rebeli a oraşului, relatează AFP, Reuters şi DPA.

'Este mai rău decât într-un abator', a declarat Ban Ki-moon în Consiliul de Securitate al ONU, menţionând cazuri de 'persoane cu membre smulse' şi 'copii care suferă groaznic fără încetare'.

'Cei care folosesc arme din ce în ce mai distructive, ştiu exact ce fac: ei comit crime de război', a mai spus el.

Citeşte şi: Proorocirea lui Victor Ponta despre Vasile Blaga s-a adeverit

'Acesta este un război împotriva angajaţilor din domeniul sănătăţii din Siria', a estimat el, reamintind că dreptul internaţional prevede protejarea personalului medical şi a unităţilor medicale. 'Atacurile deliberate împotriva spitatelor sunt crime de război', a insistat el.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

Cele mai mari două spitale din partea rebelă a oraşului Alep au fost ţinta bombardamentelor care, potrivit ONG-urilor şi locuitorilor, reprezintă atacuri deliberate ale regimului sirian şi ale aliatului său rus pentru a distruge infrastructura din această parte a oraşului, transmite agrepres.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Ban Ki-moon a reamintit că membrii Consiliului de Securiate au adoptat în luna mai o rezoluţie privind protecţia personalului şi a unităţilor medicale în conflictele armate, însă, de atunci, atacurile în Siria şi Yemen au continuat.

'În Siria, măcelul continuă şi nimeni nu este cruţat', a mai spus el. 'Lumea i-a abandonat, noi i-am abandonat', a spus el referindu-se la civilii sirieni. 'Trebuie să acţionăm şi să-i tragem la răspundere pe cei responsabili', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.