Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU avertizează nevoia de mai multe fonduri pentru combatearea terorismului

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat joi că este nevoie de mai mult decât cheltuielile militare pentru combaterea terorismului, după ce preşedintele SUA Donald Trump a propus o sumă suplimentară de 54 de miliarde de dolari pentru cheltuieli în domeniul militar în 2018, relatează Reuters. 'Este, de asemenea, o necesitate de a aborda factorii determinanţi ai terorismului prin investiţii continue pentru prevenirea conflictelor, soluţionarea acestora, combaterea extremismului violent, menţinerea şi consolidarea păcii, dezvoltarea durabilă şi incluzivă, ameliorarea şi respectarea drepturilor omului şi găsirea unor răspunsuri în timp util la crize umanitare", a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.

Aceste declaraţii survin în contextul în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat luni că este "indispensabil pentru relaţiile transatlantice" ca membrii Alianţei să-şi majoreze cheltuielile în materie de apărare, aşa cum a solicitat noul preşedinte al SUA Donald Trump, notează AFP. Stoltenberg subliniază în raportul anual al NATO, făcut public luni, că în 2016 doar cinci state membre au alocat apărării cel puţin 2% din PIB, iar începând din acest an trebuie intensificate eforturile în acest sens. "Acest lucru este indispensabil pentru ca legătura transatlantică, fundamentul Alianţei noastre, să rămână solidă", a insistat secretarul general al NATO, conform Agerpres.

Raportul atrage din nou atenţia asupra dezechilibrului dintre SUA şi restul statelor membre ale Alianţei în privinţa cheltuielilor cu apărarea, într-un context în care noul preşedinte american a făcut apel în repetate rânduri la membrii europeni ai NATO să-şi "îndeplinească obligaţiile financiare", într-o aluzie la pragul de 2% din produsul intern brut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.