Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU condamnă Coreea de Nord pentru lansările de rachetă şi anunţă noi sancţiuni asupra comuniştilor

coreea de nord

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat cu fermitate vineri Coreea de Nord pentru tirurile de rachete şi a convenit pentru adoptarea unor 'măsuri semnificative' după recentele lansări de rachete, relatează AFP. Textul care condamnă Coreea de Nord a fost votat în unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului, între care China care este principalul aliat al regimului de la Phenian.

Membrii Consiliului vor 'continua să supravegheze îndeaproape situaţia şi vor lua măsuri semnificative suplimentare', se arată în textul votat. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit miercuri cu uşile închise după lansarea unei rachete de pe un submarin nord-coreean. Afirmând că proiectilul a intrat în zona de identificare a apărării aeriene a Japoniei, premierul nipon Shinzo Abe a denunţat 'o ameninţare serioasă (...), un act iresponsabil care nu poate fi tolerat'. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un, citat de agenţia de presă nord-coreeană ACTC, a calificat tirul de rachetă 'un succes imens' care plasează ţara sa în 'avangarda puterilor militare dotate cu capacitate nucleară de atac'.

În textul adoptat, Consiliul de Securitate condamnă acest tir de rachetă, lansarea unei alte rachete la 2 august care a căzut în largul Japoniei şi alte două tiruri efectuate în luna iulie, apreciind că acestea reprezintă o 'gravă încălcare' a rezoluţiilor ONU. Rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să dezvolte programul balistic, dar Coreea de Nord şi-a intensificat testele cu rachete de la cel de-al patrulea test nuclear, în luna ianuarie, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.