Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face un apel urgent la strângere de fonduri pentru palestinienii din Siria

siria bombardamente

Agenţia ONU de ajutor pentru refugiaţii din Palestina (UNRWA) a lansat un apel la Beirut pentru strângerea de urgenţă a peste 400 milioane de dolari pentru a ajuta o jumătate de milion de palestinieni afectaţi de război în Siria, relatează luni AFP. Potrivit organizaţiei, 80 % din cele 411 milioane de dolari ceruţi sunt destinaţi celor 450.000 de palestinieni rămaşi în Siria şi care au nevoie urgent de un ajutor umanitar pentru a supravieţui.

Restul sumei cerute trebuie să fie distribuită celor 31.000 de palestinieni care s-au refugiat în Liban şi altor 16.000 care s-au refugiat în Iordania. Din cei 450.000 rămaşi în Siria, 280.000 sunt strămutaţi în interiorul ţării. De asemenea, 43.000 de palestinieni trăiesc în zone asediate, unde accesul este foarte greu, îndeosebi în tabăra Yarmouk, în sudul Damascului. ''Este o încălcare clară a dreptului umanitar faptul de a refuza accesul la asistenţă umanitară pentru persoane vulnerabile din cauza deplasărilor, a conflictului sau a războiului'', a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Beirut, Matthias Schmale, responsabil al UNRWA pentru Siria.

''Unii dintre refugiaţii palestinieni care n-au cerut niciodată ajutor din partea UNRWA până acum ni se adresează astăzi ca să-i ajutăm pentru satisfacerea unor cerinţe elementare'', a insistat la rândul său directorul interimar al UNRWA în Liban, Hakam Shahwan. În Liban, unde se află peste 31.000 de palestinieni veniţi din Siria, ''ajutorul în favoarea lor se adaugă celui pe care îl distribuim refugiaţilor palestinieni'' care trăiesc în Liban, a adăugat el, conform Agerpres.

Circa 450.000 de palestinieni trăiesc în Liban, în majoritate descendenţi ai celor care au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara în timpul primului război israeliano-arab, când a fost creat statul Israel, în 1948, şi al conflictelor care au urmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.