Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU îşi exprimă preocuparea' în legătură cu soarta a mii de refugiaţi sirieni blocaţi la graniţa cu Iordania

independent.ie
migranti

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi-a exprimat ''profunda preocupare'' în legătură cu securitatea a aproape 50.000 de sirieni blocaţi la frontiera cu Iordania din cauza intensificării luptelor în acea zonă, relatează luni AFP. ONU se declară ''profund preocupată'' pentru securitatea a circa 45.000 de refugiaţi, în majoritate femei şi copii, masaţi în jurul punctului de trecere a frontierei de la Rokbane şi a aproape 4.000 blocaţi în jurul punctului de trecere a frontierei de la Hadalat, se afirmă într-un comunicat publicat la Amman.

În iunie 2016, într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Stat Islamic (SI) au murit şapte militari iordanieni în apropiere de punctul de frontieră de la Rokbane. La câteva ore după atac, armata iordaniană a decretat ''zone militare închise'' frontierele cu Siria şi Irak. ''Există informaţii despre lovituri aeriene în zonă în ultimele zile, provocând panică'' în rândul refugiaţilor, a subliniat ONU. Iordania participă din 2014 la coaliţia internaţională condusă de SUA împotriva SI, care face ravagii în Siria şi Irak, anunţă Agerpres.

Potrivit ONU, cu toate că nu s-a înregistrat nici o victimă în rândul sirienilor blocaţi, ''zona devine din ce în ce mai periculoasă''. Lupte intermitente au loc între grupări rebele şi forţe ale regimului lui Bashar Al-Assad în deşertul Soudeida, în sudul Siriei, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se bazează pe o reţea de surse în ţara aflată în război. Confruntările au loc în pofida unui armistiţiu în vigoare din 9 iulie în trei provincii meridionale ale Siriei, inclusiv Soudeida, la iniţiativa Rusiei, Iordaniei şi a SUA. Peste 650.000 de refugiaţi sirieni au fost înregistraţi de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în Iordania, care are o graniţă de circa 370 km cu Siria, dar autorităţile iordaniene evaluează numărul lor la peste un milion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.