Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șopârlele lui Băsescu

basescu rtv

Traian Băsescu rămâne unul dintre cei mai complecși om politic din România. Știe să speculeze momentul, lovește dur când atacă, nu se ferește să folosească expresii acide, știe să bage bățul prin gard, să strecoare neîncrederea într-o tabără sau să arunce diversiuni pe piață. Cred că în continuare, chiar dacă nu mai are credibilitatea de altădată, chiar dacă nu mai are suportul popular pe care l-a avut în anii trecuți, poate face daune serioase celor cu care intră în confruntare directă. De altfel, la această oră, nu cred că este cineva care să îl poată bate într-o confruntare televizată.

Zilele trecute, a avut câteva interviuri și am putut vedea cum fostul președinte bagă mortul în casa PNL-ului. Băsescu a simțit că poate exploata scandalul Bogdan Olteanu și să îl ducă în direcția care i-ar folosi lui, din punct de vedere electoral. I-a luat apărarea lui Tăriceanu și a încercat să ducă toate pierderile de imagine în curtea liberalilor.

Traian Băsescu a declarat, joi seara, că nu crede că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, afirmând că este posibil “să fi fost o sponsorizare pentru partid", ceea ce este "altceva”.

Fostul președinte aruncă subtil vinovăția către liberali, știind faptul că Bogdan Olteanu a fost unul dintre liderii partidului în anii 2004-2008. Chiar dacă în ultima vreme, datorită funcției de la BNR, Olteanu nu mai asociat cu PNL,  Băsescu știa că presa va reamintit publicului cariera politică a acestui. A  lansat încă din prima zi sopârla care aruncă vinovâția în cârca partidului, salvându-l în același timp pe Tăriceanu, în ochii opiniei publice.

La două zile după aceste declarații, Băsescu vine și aruncă o afirmație care are rolul de a confirma acțiunea DNA, dar și pentru a implementa în opinia publică ideea că Bogdan Olteanu este vinovat: „Așa e. Vă pot spune eu. Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro. Instituțiile statului nu au acționat probabil pentru că nu au știut pentru ce au fost. Au aflat că s-au scos, dar nu au știut pentru ce au fost„

Băsescu știe că liberalii pot pierde cele mai multe puncte de imagine din anchetarea lui Olteanu. De aceea a atacat din prima zi. Fostul președinte are nevoie de Tăriceanu, poate după alegeri se va concretiza o alianță de guvernare între PSD,ALDE și PMP. În același timp, liberalii trebuie loviți, astfel încât să înregistreze cât mai multe pierderi, ca scorul pe care îl vor lua în alegeri să nu le permită intrarea la guvernare.În același timp, le dă un semnal și psd-iștilor-atenție” știu multe din această perioadă”. Iar noi toți știm că Vântu a sponsorizat și PSD și PNL și mai știm că dacă Vantu va vorbi, vor fi mulți care vor da cu subsemnatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.