Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPERAȚIUNEA Ia cuponul, tu dă votul a început

Se pare că mita electorală s-a rafinat. Acum nu se mai dau ca acum câțiva ani plasele cu ulei, zahăr, conserve, etc... chiar în campania electorală. Este vorba de acele ajutoare pentru familiile nevoiașe venite de la Uniunea Europeană care până acum în an electoral se distribuiau taman în apropierea zilei votului... și tradițional cu fotografia candidatului care te-a miluit.

E vorba de nu mai puțin de 3,3 milioane de români care ar urma să primească ajutoarele alimentare în valoare de 442,5 milioane de EURO. Ce guvern nu ar avea grijă de un asemenea potențial uriaș?

Ca să nu bată la ochi la UE și nici în țară Guvernul a anunțat că ajutoarele vor fi distribuite abia după alegeri. Totuși alegătorul primește ceva - primește un cupon în baza căruia după alegeri își "va lua tainul".

Pachetul cu alimente de bază va conţine: ulei, făină, mălai, paste făinoase, zahăr, conserve de carne. Ajutoarele alimentare se ridică de către persoanele din grupul ţintă de la centrele de distribuţie ale primăriilor de domiciliu în baza cuponului individual.

content-image

Potrivit autorităţilor, cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenenţa la grupul ţintă. Acesta nu are valoare financiară şi va fi prevăzut cu elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificarea. Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare ale beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu). Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va fi realizată de Poşta Română începând de joi. Astfel, românii vor primi cupoanele înainte de alegeri, însă alimentele vor ajunge... cândva după.

Evident că aceste cupoane primite în săptămâna dinaintea votului vor fi distribuite de Poșta Română. Pe lângă cupoane vor fi distribuite și flaiere cu oferta electorală a celui care conduce Guvernul milostiv, iar de la beneficia se așteaptă o recunoștință exprimată prin votul din 2 noiembrie și evident din 16 noiembrie.

Din întâmplare sau nu și plasa e mult mai consistentă ca anul trecut:

Ministrul Rovana Plumb a explicat că a crescut, faţă de anul trecut, cu 50 de lei şi valoarea coşului de alimente pe persoană. "Anul trecut, coşul de alimente pe persoană a fost de 80 de lei, anul acesta va fi de 128 de lei şi este vorba de 27 de kilograme de produse alimentare: ulei, făină, mălai, zahăr, paste făinoase, conserve de porc de vită şi conserve de pate de ficat. Anul trecut, programul a avut o sumă totală de 56 de milioane de euro, anul acesta, valoarea alocată este de 121 de milioane de euro", a afirmat ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.