Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea "Izolati-l pe Ponta de PRU". De ce nu intră fostul premier în jocul lui Dragnea

ponta dragnea

PSD  face tot posibilul să-l delimiteze pe Victor Ponta de PRU. Scutul   în jurul  acestuia în fața noiloor  acuzații DNA, promisiunea unei derogări de la codul etic  pentru  a i se permite candidatura la  parlamentare,mâna întinsă de Dragnea pentru a  bate  țara cot la cot în campanie, cât și perspectiva  ispititoare a unei înalte  demnități   publice  după alegerile parlamentare, faca parte  din recuzita  folosită pentru  a  obține  din partea fostului  lider de partid angajamentul că va lucra pentru PSD. Numai că Victor Ponta  nu se  grăbește   să vină  cu clarificările cerute,  iar PRU profită de acest lucru pentru a  ambala motoarele.

În schimbul  protecției în fața justiției, Dragnea i-a cerut în mod public  lui Ponta  să clarifice faptul că nu susține un alt partid, în afară de PSD, în acest  caz,  să se distanțeze de PRU, un partid pe care a recunoscut public că îl susține și i-a ajutat cu sfaturi.

„El trebuie să clarifice fără dubiu fapul că nu susţine alt partid. Este un lucru firesc, cinstit pe care trebuie să-l faca orice membru PSD, care se implică în campanie, mai ales el”, a declarat Liviu Dragnea referindu-se la recentele speculaţii legate de o eventuală înscriere a lui Victor Ponta în Partidul România Unită.

Cei doi lideri  au purtat  și  discuție la Dragnea acasă, fiind  prima lor discuție față în față după luni bune  de zile în care nu au comunicat  decât prin intermediul presei.  ” O să lucrăm împreună pentru victoria din decembrie și pentru a schimba lucrurile în țara asta. Am greșit amândoi. Am tratat greșit comunicarea dintre noi. Nu a fost nimic serios între noi, dar nici nu ne putem supăra pe presă.De marți o să începem să prezentăm programul de guvernare. El va avea o sarcină importantă înainte și în timpul campaniei electorale. Va coordona finanțele publice din partea programului de guvernare. Vom începe, de săptămâna viitoare, programul până în ziua alegerilor.Eu nu am niciun fel de rezervă în ceea ce privește candidatura lui Victor Ponta indiferent de ce se întâmplă. (...) Eu sper ca și după 11 decembrie să fim văzuți, la fel de des, împreună. Eu sper că la putere”, a explicat Liviu Dragnea la Antena 3.

Pe punctul de a fi transformat în vector de imagine la alegerile din această toamnă,  Victor Ponta este așteptat  să revină și la ședințele  conducerii de partid, ședințe la care până acum, Dragnea a avut grijă să fie lăsat pe dinafară.

„Dincolo de invitaţia publică pe care i-o fac, va primi şi o convocare personală. Am spus că o să mă văd cu Victor Ponta, m-am văzut, urmează să ne mai vedem astăzi sau mâine şi să începem să colaborăm aşa cum aşteaptă toată lumea şi aşa cum e firesc să se întâmple“, a spus Dragnea.

Potrivit unor surse  din conducerea PSD, la  această ședință se va anunţa că fostul premier Victor Ponta va deschide lista organizaţiei PSD Gorj la alegerile parlamentare, în ciuda deciziei DNA de a-l pune sub control judiciar. Astfel, Victor Ponta va primi o derogare de la Codul de Etică al partidului, care interzice candidaturile membrilor PSD care se află în arest preventiv, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice tip de infracţiune. Această excepţie pe care PSD o face în cazul Ponta va fi  validată printr-un vot, săpămâna viitoare,  la complexul Puflene de la  Murighiol,  locul unde  vor avea loc lucrările Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Numai că  Victor Ponta nu se grăbește să aducă clarificările cerute de liderul său de partid. În timp ce Dragnea  promite vrute  și nevrute pe la  televiziuni,  fostul premier s-a rezumat  doar la o scurtă postare pe Facebook:  "Trebuie să fim uniți ca să câștigăm pentru oamenii care nu au alte speranțe decât cele puse în noi!"

Tăcerea lui Ponta servește cel mai bine  intereselor PRU care  continuă  să-i folosească imaginea pentru a  atrage noi aderenți și a-și consolida prezența în teritoriu  prin  constituirea de noi organizații. Și nu doar imaginea. PRU  este acuzat de PSD  că  folosește  baza de  date  cu simpatizanții lui Ponta din perioada  campaniei acestuia pentru prezidențiale, ca  să atragă noi membri. Social-demoocații bănuiesc  că cel care  i-a  pus la dispoziție această bancă de date ar fi chiar Ponta, dar preferă  să tacă în lipsa unor  dovezi solide.

Între  timp, PRU  se promovează  agresiv în domeniul virtual. Pe situl partidului, PRU anunţă că toţi cei care dovedesc faptul că au o lista de 35 de susţinători, devin automat preşedinte de organizaţie PRU. În plus,  PRU  continuă să se promooveze cu mesaje  centrate pe ideea venirii lui  Victor Ponta în partid, cum este  și lozinca "PRU alături de Victor Ponta".

Social-democrații sunt iritați de comportamentul  fostului premier.  "Fiecare zi care trece fără ca  el  să-și clarifice și să se delimiteze de relația  cu PRU  devine  un  răgaz   binevenit pentru Diaconu și ai lui. Îi lasă pe aceștia  să-i folosească numele că să-și facă structuri în teritoriu, să adune parlamentari și aleși locali de pripas, iar  noi stăm după el, la remorca lui, de teama procentelor pe care le-am pierde dacă ar pleca",  ne-a explicat un vicepreședinte PSD, natura  nemulțumirilor din partid.

Cu toate  acestea, tactica  tergiversării nu-i aduce nici lui Pona , nici  PRU avantajul scontat.  Din partid a început să se  plece.  La Galați,  aproape întreaga  filială a ales să plece  la ALDE,  liderul Bogdan Diaconu  fiind acuzat că s-a abătut de la valorile naţionale şi a transformat partidul în "remorca PSD".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.