Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune masivă antifraudă. Zeci de chinezi au fost EXPULZAŢI din paradisul în care se ascundeau

Business Insider
spionaj, china

Autorităţile din insulele Fiji au expulzat 77 de cetăţeni chinezi acuzaţi de escrocherii cărora le-au căzut victimă conaţionali ai lor de pe continent, în cadrul unei campanii de operaţiuni antifraudă lansate de Beijing, transmite AFP, potrivit agerpres.

Aceste expulzări masive sunt urmarea unei anchete la care iau parte investigatori din Fiji şi din China. Săptămâna trecută, în urma unor operaţiuni similare, 143 de persoane au fost expulzate din Indonezia către China, bănuite de o fraudă de 450 milioane de dolari, iar alţi peste 200 de chinezi au fost expulzaţi din Cambodgia, sub suspiciunea că şi-au convins victimele să le trimită fotografii în care apar dezbrăcate.

Citeşte şi: ULUITOR Ce au descoperit anchetatorii după 16 ani de la atacul de la World Trade Center

Reţeaua cu baza în arhipelagul din Pacificul de sud este bănuită de implicare în circa 50 de cazuri de escrocherie prin telefon sau online, care le-au costat pe victime peste 6 milioane de yuani (750.000 de euro), a explicat poliţia din Fiji, fără a preciza despre ce fraude a fost vorba.

Cei 77 au fost remişi Chinei la 4 august, se menţionează într-un comunicat comun al poliţiei din Fiji şi al Ambasadei chineze la Suva.

Potrivit agenţiei Xinhua, autorităţile au lansat o amplă anchetă după sinuciderea uneia din victimele acestor escrocherii, care pierduse 1,3 milioane de yuani (160.000 euro). A fost descoperită astfel o reţea specializată în pariuri online ilegale, formată din 200 de suspecţi stabiliţi în China, Indonezia şi Fiji şi care reuşiseră să sustragă de la victimele lor o sumă totală de aproape 100 milioane de yuani (circa 12,6 milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.