Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie din diaspora 'Autoritățile comunică dezastruos pe tema carantinării Bucureștiului'

carantina
Autoritățile comunică dezastruos pe tema carantinării Bucureștiului, care a ajuns la o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 4,6 cazuri la mia de locuitori. Sâmbătă, premierul Florin Cîțu (PNL) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au dat asigurări că Bucureștiul nu va fi carantinat. Duminică seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, pentru că numărul de infectări crește foarte repede. Vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar că se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe.
Două zile mai târziu, duminică, a afirmat că este "foarte posibil" să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care indicele de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori. Ce consecințe au aceste stângăcii ale guvernanților? Populația își pierde încrederea că autoritățile sunt capabile să gestioneze lupta cu COVID-19. Discreditarea autorităților în ochii cetățenilor îi face pe aceștia să nu respecte restricțiile pe care instituțiile le impun. Consecința? Accelerarea ratei de infectare. Solicit autorităților mai multă responsabilitate în comunicarea publică, de care depinde în mare parte gestionarea eficientă a pandemiei. Scrie pe pagina de Facebook, Stefan Voloseniuc.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.