Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția clamează falsificarea alegerilor în Polonia

Liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS, opoziţie) din Polonia, Jaroslaw Kaczyinski, a respins duminică rezultatele oficiale ale alegerilor locale, pe care le consideră "eronate, suspecte, pentru a nu spune falsificate", şi a cerut "verificarea" acestora, informează AFP. 

Comisia Electorală a Poloniei (PKW) a publicat în noaptea de sâmbătă spre duminică rezultatele alegerilor, după o întârziere de mai multe zile ca urmare a unor defecţiuni fără precedent în sistemul informatic, situaţie ce a provocat tensiuni politice în Polonia. 

"Vreau să spun clar că noi considerăm rezultatele anunţate de PKW eronate, suspecte, pentru a nu spune falsificate", a declarat Kaczyunski la Katowice (sud). "Nu suntem de acord cu acest tip de numărare a voturilor în alegeri. Cerem o verificare a ceea ce s-a întâmplat, precum şi modificarea modului de desfăşurare a scrutinului, de o manieră care să limiteze radical posibilitatea falsificării alegerilor", a subliniat Kaczynski, citat de agenţia de presă PAP. 

De asemenea, liderul PiS a anunţat acţiuni în instanţă şi organizarea unei manifestaţii la Varşovia, în 13 decembrie. 

Desfăşurate cu aproximativ şase luni înainte de alegerile prezidenţiale şi un an înainte de cele legislative, scrutinul local din Polonia este considerat un test important, care permite cunoaşterea climatului politic la două luni după plecarea la Bruxelles a carismaticului lider al liberalilor, Donald Tusk, care va prezida Consiliul European. 

Rezultatele definitive din alegerile locale au confirmat un uşor avantaj pentru partidul lui Jaroslaw Kaczynski, o primă victorie după nouă ani pentru această formaţiune politică.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.