Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția turcă îl suspectează pe Erdogan că ar fi în spatele atentatelor. Care ar fi miza enormă

explozie

Bilanţul morţilor dublului atentat cu bombă de la Ankara se ridică la 97, a declarat sâmbătă pentru agenţia DPA un oficial din Partidul Popular Democrat (HDP), pro-kurd din Turcia, adăugând că numărul ar putea să crească în continuare.

Vezi și: VIDEO şocant: Momentul exploziei din Ankara

Numărul oficial al morţilor rămâne 86, dar responsabilul HDP a afirmat că medici la Ankara au confirmat un număr mai mare. 

Oficialul, care nu a fost autorizat să vorbească despre această problemă cu reprezentanţii mass-media, a respins afirmaţiile prim-ministrului Ahmet Davutoglu că un militant kurd sau de stânga ar fi fost în spatele atacului ce a vizat un miting de pace organizat de grupuri pro-kurde, notează DPA. 

"Acest lucru este un nonsens", a declarat el, adăugând că gruparea Statul Islamic este suspectată, dar că partidul său de asemenea dă vina pe statul turc susţinând că "fie l-a organizat sau nu l-a împiedicat". 

Oficialul a avertizat că există temeri că guvernul va încerca să anuleze alegerile generale anticipate de la 1 noiembrie, adaugă DPA.

Partidul lui Erdogan a câștigat alegerile din primăvară, dar cu o majoritate care să îi dea dreptul să modifice și Constituția prin care să îi acorde puteri suplimentare președintelui.

Vezi şi: Număr URIAŞ de victime în urma atentatului din capitala Turciei - FOTO&VIDEO

****

UPDATE:

Dublul atentat sinucigaş ce a vizat sâmbătă o manifestaţie pentru pace organizată de opoziţia pro-kurdă la Ankara a făcut cel puţin 95 de morţi, potrivit unui nou bilanţ publicat sâmbătă noapte de biroul prim-ministrului Ahmet Davutoglu şi citat de agenţiile France Presse şi Reuters.

Acest atentat, cel mai mortal ce a avut loc vreodată pe teritoriul turc, a făcut de asemenea 246 de răniţi, dintre care 48 încă erau la terapie intensivă în spitalele din Ankara, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul prim-ministrului. 

"Ancheta continuă", adaugă comunicatul, precizând că rezultatele investigaţiilor poliţiei "vor fi făcute publice cât de curând posibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.