Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia scoate armele împotriva Guvernului Tudose. Se anunţă moţiuni şi acţiuni în instanţă

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Opoziția i-a luat în vizor pe miniștrii de la Finanțe și Sănătate, Ionuț Mișa și Florian Bodog. Liberalii propun audierea primului în Parlament, iar pe cel de-al doilea, PMP și USR vor să-l sancționeze politic prin moțiune simplă, potrivit EVZ.

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa trebuie "să explice în fața Parlamentului dezastrul arătat de execuția bugetară și să prezinte principiile și prioritățile după care se va face rectificarea bugetară din luna august", a cerut liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

PNL îi reproșează lui Mișa un minus de un miliard de lei pentru investiţii. "Realitatea este că guvernele Dragnea I şi II s-au îndatorat pentru consum şi cheltuieli curente, nu pentru a crea locuri de muncă", a explicat Turcan, precizând că Mișa trebuie să explice situaţia.

Citeşte şi: Atac DUR la PSD după ANUNŢUL modificărilor la pensiile speciale: 'PSD s-a SINUCIS astăzi pe mâna Olguţei'

Senatorul PNL Florin Cîțu, a atras atenția că deficitul va ajunge la 4% la sfârșitul anului, cu un procent peste ținta pe care și-a propus-o PSD. Dacă rectificarea bugetară a Guvernului va fi una pozitivă, atunci PNL va solicita o comisie parlamentară de anchetă, a precizat liberalul.

Liberalii au mai cerut Cabinetului Tudose să retragă Hotărârea de Guvern prin care li se taie pensiile a peste 50.000 de persoane care au lucrat în grupele I şi II de muncă, "în condiţii grele". În caz contrar, PNL va ataca actul normativ în instanță.

De cealaltă parte, PMP și USR au depus, înaintea vacanței parlamentare, o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Sănătății, Florian Bodog. Cele două partide vor cere reluarea moțiunii în sesiunea extraordinară convocată de șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, între 2 și 4 august, au spus, pentru EVZ, liderii grupurilor deputaților PMP și USR, Eugen Tomac și Cristian Seidler.

Opoziția vrea demiterea lui Bodog pe motiv că a fost incapabil să gestioneze criza vaccinurilor, „a măsurilor de autorizare sanitară a spitalelor, a exportului de medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, cât şi a achiziţiei de ambulanţe”, se arată în textul moțiunii.

Citeşte şi: Judecătorii lansează BOMBA! Motivare: Beneficiarul documentelor SRI furate din DNA era Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.