Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia vrea să le dea lovitura celor de la PSD: Planuri pentru consultările de la Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

USR ar fi de acord să susţină un guvern de coaliţie al Opoziţiei, dar va prezenta direct preşedintelui Klaus Iohannis propunerile, fără să aibă negocieri cu alte partide, a precizat, joi, senatorul USR Vlad Alexandrescu. "Pentru responsabilitate am fi, eventual, de acord să susţinem un guvern de coaliţie al Opoziţiei, cu condiţia ca el să fie condus de un prim-ministru responsabil, integru, nu neapărat de culoare politică, cu o echipă profesionistă, cu o reformă a legilor electorale cu alegerea primarilor în două tururi. (...) Noi am constituit o delegaţie care se va prezenta şi va propune preşedintelui Iohannis formula noastră. Noi nu vom avea negocieri cu alte partide în momentul de faţă. Noi mergem la Cotroceni să spunem punctul de vedere al nostru direct preşedintelui şi nu ar putea fi vorba de o alianţă cu alte partide, ci este vorba de o susţinere a unui guvern de coaliţie", a explicat Alexandrescu la Parlament.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în criza din ţară: 'Anticipatele SUNT o soluţie' / VIDEO

În opinia lui Vlad Alexandrescu, coaliţia PSD-ALDE are interese punctuale, care se renegociază la fiecare vot. "Este o coaliţie a intereselor punctuale, după cum s-a văzut ieri, o coaliţie care se renegociază la fiecare vot. Nu mai putem vorbi de o coaliţie, PSD însuşi este în degringoladă, a recunoscut că programul de guvernare ar trebui modificat, după ce evaluarea miniştrilor a fost făcută de un personaj pus din nou sub acuzare Darius Vâlcov. (...) Este un circ, o mascaradă. Acest program de guvernare este doar un pretext pentru a se agăţa de putere", a susţinut Alexandrescu, anunţă Agerpres.

El a adăugat că "mingea se află la preşedinte". "În acest moment, opţiunea se află la preşedintele Iohannis, noi suntem dispuşi să colaborăm într-un eventual guvern, fără PSD, dar evident atrăgând atenţia că prioritatea este exact axa care a distrus Guvernul Grindeanu, adică menţinerea independenţei justiţiei a garanţiei luptei împotriva corupţiei, a evitării a oricărui asalt împotriva dezincriminării conflictului de interese, a abuzului în funcţie. În această situaţie, ne dorim, într-un eventual guvern de coaliţie pe care l-am putea sprijini, Ministerul Justiţiei, ca o garanţie că justiţia va fi în continuare independentă", a menţionat Alexandrescu. El a adăugat că şi USR crede că o soluţie, în viitor, ar fi alegerile anticipate, dar nu doreşte "să cauţioneze haosul pe care PSD l-a adus în ţară".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.