Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea dă semnalul final al ruperii frontului

gabriel oprea

Declaraţiile de joi ale vicepremierului Gabriel Oprea arată că liderul UNPR s-a răzgândit în privinţa Codului Fiscal. Acesta transformă majoritatea parlamentară într-o ficţiune, dând semnalul final al ruperii frontului, afirmă fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu. Acesta este de părere că Victor Ponta are o ultimă şansă să plece singur din fruntea Guvernului, altfel riscând să fie dat jos cu "mâna" lui Gabriel Oprea.

"Pana ieri-alaltaieri, presedintele UNPR a sustinut, cu tarie, ca ramane in parteneriat cu Victor Ponta si ca va fi loial pana la capat majoritatii parlamentare condusa de PSD. Si, doar in ceea ce priveste chestiunile de siguranta nationala, el poate avea o opinie diferita si, de cate ori va fi necesar, i se va alatura presedintelui Klaus Iohannis. Acum insa, domnul Gabriel Oprea nuanteaza. Referindu-se la Codul Fiscal, el insista asupra faptului ca trebuie sa aiba loc negocieri politice intre partide. Noi stiam altceva. Si anume ca, aceste negocieri politice au avut loc, s-au finalizat cu succes si s-au transformat in votul masiv dat in Parlament, prin care Codul Fiscal a fost aprobat. A propune, astazi, redeschiderea negocierilor pe aceasta tema, inseamna , nici mai mult, nici mai putin, decat faptul ca, UNPR s-a razgandit. Si are de gand sa sustina rezervele formulate de presedinte si de guvernatorul Bancii Nationale. Pentru a intari aceasta perspectiva, el utilizeaza, din nou, cunoscuta sintagma a securitatii nationale. Codul Fiscal, conform ultimei declaratii a lui Oprea, reprezinta o chestiune de siguranta nationala si, in conditiile in care astfel cum este formulata legea, relaxarile propuse ar putea destabiliza economia si finantele pe termen mediu si lung, legea votata in Parlament reprezinta un veritabil pericol pentru siguranta statului. Iar UNPR nu va mai vota in favoarea ei. Desi - si aici este singura nuanta in sens contrar - partidul este profund preocupat de bunastarea romanilor.

Cu alte cuvinte, PSD nu va mai beneficia de majoritatea necesara cand legea va fi rediscutata in Parlament. In paranteza fie spus, ma intreb daca in acest moment, cand PSD este condus de Liviu Dragnea, partidul mai este la fel de interesat, ca si in trecut, sa promoveze, in ciuda presedintelui, Codul Fiscal.

Miscarea de ultima ora a lui Oprea transforma Codul Fiscal intr-o Fata Morgana. Si majoritatea parlamentara intr-o fictiune. Este semnalul final al ruperii frontului. Daca nici acum Victor Ponta nu intelege ca trebuie sa demisioneze, atunci vom avea, foarte repede, o motiune de cenzura care il va dobori. Iar PSD va intra, cu adevarat, in criza", afirmă SRS, într-un comentariu remis redactiei stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.