Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea l-a luat pe Ponta în brațe și s-a detonat

gabriel oprea neculai ontanu

Dezvăluirile lui Ponta despre demisia sa după tragicul incendiu din clubul Colectiv aruncă o nouă lumină asupra cursului evenimentelor. Ponta istorisește astăzi că vicepremierul său de atunci, Gabriel Oprea, l-ar fi avertizat, după prima zi de proteste, că urmează un scenariu Euro-Maidan, conform modelului ucrainean.

Acesta ar fi fost motivul pentru care premierul de atunci a demisionat, pentru a nu contribui la o destabilizare a țării.

Mulți cititori s-au arătat revoltați de comparația și insinuările fostului lider PSD, dar e posibil ca Ponta să spună, de data asta, adevărul. Sigur, din perspectiva sa.

Oprea era un soldat disciplinat al sistemului. În 2009, a smuls o halcă din PSD și a întregit majoritatea de care avea nevoie PDL pentru a rămâne singur la guvernare. În 2012, când USL a venit la guvernare, Oprea a fost din nou plantat în guvern pentru a domoli excesele mai tinerilor revoluționari, Ponta și Antonescu.

În toamna lui 2015, Oprea era dat drept succesorul lui Ponta la Palatul Victoria. Din acel moment, Oprea e urmărit de ghinioane. Mai întâi plagiatul tezei de doctorat, apoi moartea polițistului Gigină. Presiunea asupra lui Oprea crescuse considerabil, iar o demisie din funcția guvernamentală părea iminentă. Și, totuși, Oprea rezistă.

A venit apoi incendiul cu zeci de victime și protestele din București și alte mari orașe. Din relatările momentului, Ponta ar fi fost sfătuit din partid să-l sacrifice pe Oprea ca să-și poată păstra funcția. Ponta a refuzat și a plecat împreună cu tot cabinetul.

E posibil ca Oprea să-și fi intoxicat prietenul pentru a-l determina să părăsească fotoliul de prim-ministru? Foarte probabil.

Prevalându-se de relațiile sale cu serviciile (poate chiar la comanda acestora), Oprea i-a sugerat lui Ponta că urmează ”foc în stradă”, după modelul EuroMaidan. Fiind cel mai de încredere colaborator, Ponta l-a crezut și, speriat, și-a depus mandatul.

E foarte probabil ca Oprea să fi îndeplinit o misiune sinucigașă în acel moment. Adică, ultima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.