Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea le-a dat coloane oficiale şi şefilor SRI şi SPP (presă)

coloana oficiala

Protocolul încheiat de Ministerul de Interne cu Parchetul General, în baza căruia procurorul Tiberiu Niţu a beneficiat de coloană oficială, nu este singurul de acest fel, potrivit publicaţiei Lumea Justiţiei.

Surse citate de luju.ro precizează că, în luna aprilie 2014, când fostul ministru de Interne şi vicepremier Gabriel Oprea a semnat cu PÎCCJ un protocol privind cooperarea în domeniul circulaţiei rutiere – despre care DNA a susţinut că este ilegal – fostul ministru a mai semnat protocoale identice cu Serviciul Român de Informaţii şi cu Serviciul de Pază şi Protecţie. Aceste protocoale, inclusiv cel semnat cu PÎCCJ au la bază instrucţiuni (acte normative clasificate).

Vezi şi: EXCLUSIV - Reacţia CSM la implicarea lui Niţu în dosarul lui Oprea

DNA a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu. Acesta s-ar fi deplasat însoţit de coloana oficială de cel puţin 1600 de ori. În solicitarea procurorilor se menţionează că, în baza unui protocol semnat între instituţii, procurorul general a beneficiat şi el de coloană oficială. Potrivit unor surse judiciare, Niţu ar fi folosit coloana oficială de peste 700 de ori.

Implicarea în dosarul lui Oprea, deşi nu este oficial acuzat, i-ar putea aduce procurorului general revocarea din funcţie. Premierul Dacian Cioloş a anunţat luni că i-a cerut ministrului Justiţiei să analizeze această posibilitate.

Vezi şi: Iohannis, Cioloș și Prună au decis: Tiberiu Nițu va fi REVOCAT pentru că e cercetat de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.