Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Oprescu” al Romei a demisionat: Ce a făcut edilul italian

Primarul Romei, Ignazio Marino, implicat într-un scandal legat de note de plată nejustificate şi aflat în centrul atenţiei presei italiene de mai multe săptămâni, şi-a prezentat joi demisia într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei ţării, transmite AFP.

"Am făcut alegerea: îmi prezint demisia", a declarat în mesajul său Ignazio Marino, amintind pierderea susţinerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrâns să renunţe la mandat şi adăugând că, pentru a continua, "condiţiile politice" erau "foarte reduse, chiar inexistente".

Primarul de stânga a pus totuşi un bemol demisiei sale, menţionând că, potrivit legii, are la dispoziţie 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei.

Ignazio Marino a precizat că va folosi acest termen pentru a vedea dacă este posibil "să reconstruiască acele condiţii politice" pentru a rămâne în funcţie, însă demersul său pare extrem de dificil, întrucât principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, i-au întors spatele.

Dacă demisia va deveni efectivă peste 20 de zile, prefectul Romei va trebui să numească un comisar pentru a administra oraşul până la viitoarele alegeri, cel mai probabil în primăvara viitoare.

Într-un comunicat publicat pe pagina sa Facebook mai devreme în cursul zilei, primarul Oraşului Etern a dat asigurări că notele de plată în valoare de 20.000 de euro vizate de mass-media se referă la dineuri de lucru, dar preferă să returneze aceşti bani pentru a pune capăt polemicii.

O parte a presei italiene, care adoră să îl urască pe edil, a cercetat amănunţit toate notele de plată, în căutarea unei dovezi că a luat cina împreună cu soţia sa, şi nu cu un ambasador ori un om de afaceri, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.