Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprescu şi-a suspendat consilierul prins de DNA. De la cine a luat acesta mită

mita

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului general Sorin Oprescu, a fost reținut miercuri seara de procurorii DNA, în timp ce primea mită 25.000 de euro. Joi, 4 iunie, Oprescu şi-a suspendat din funcţie consilierul. Din analiza datelor oficiale oferite de DNA, se pare că Wigler a primit mita pentru construirea unor supermarketuri Kaufland.

Solomon Winkler ar fi cerut banii pentru aprobarea unor PUZ-uri referitoare la construcția a trei supermarketuri, dar și pentru aprobarea acceptării unei donații de teren din partea supermarketului, pe care Primăria să lărgească drumul. În ședința de Consiliu General din 28 mai 2015 a fost aprobată primirea unei donații de teren din partea Kaufland, scrie b365.ro.

Vezi şi: OFICIAL DNA - De ce a fost reţinut consilierul personal al lui Oprescu

În aceeași ședință a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui hipermarket în Șoseaua Alexandriei nr. 152, Sectorul 5, pe un teren de 17.000 mp, de către S.C. Alpha Property Development S.R.L., care, în trecut, a dezvoltat mai multe spații comerciale pentru Kaufland România.

La acea dată, denunțătorul s-a prezentat la biroul lui Wigler din Primăria Capitalei, cu o parte din mită, pe care acesta o cerea pentru aprobarea celor două proiecte, spun procurorii.

De asemenea, în toamna lui 2013, Primăria Capitalei a mai aceptat o donație de teren de la Kaufland, episod reamintit de procurorii DNA în comunicatul oficial.

Conform ultimei declarații de avere, din 2013, Solomon Wigler deține două case în București și un apartament, patru apartamente, dar și bijuterii și ceasuri în valoare de 600.000 de euro, obiecte de cult în valoare de 500.000 de euro și tablouri și obiecte de artă în valoare de 800.000 de euro. Solomon Wigler mai deține conturi bancare în valoare de 265.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.