Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt morţi în ciocnirile violente dintr-o regiune minieră din Venezuela

radioromanul.es
proteste venezuela

Opt persoane au fost ucise în confruntările dintre presupuşi infractori şi forţele de ordine într-o zonă unde grupările criminale îşi dispută zăcămintele de aur, a anunţat marţi justiţia venezueleană, relatează AFP. "Opt persoane şi-au pierdut viaţa după confruntări cu o patrulă mixtă de militari şi poliţişti în sectorul La Lagunita", în localitatea El Callao (statul Bolivar, la graniţa cu Brazilia), a informat Parchetul într-un mesaj publicat pe Twitter, fără să ofere mai multe detalii.

Aceste decese nu au legătură cu violenta criză politică cu care se confruntă Venezuela, soldată cu 125 de morţi în peste patru luni de manifestaţii cerând plecarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro, pe fondul prăbuşirii economice a ţării. Potrivit cotidianului El Universal, cele opt victime de marţi făceau parte dintr-o grupare criminală şi nu aveau acte de identitate asupra lor, conform Agerpres.

El Callao, oraş cu 21.000 de locuitori, este cunoscut pentru comerţul cu aur, în această regiune cu violenţe repetate. Anul trecut, în localitatea apropiată Tumeremo, 17 mineri au fost ucişi de gloanţe şi abandonaţi într-o groapă comună. Câteva luni mai târziu, alte 11 persoane au fost masacrate în acelaşi oraş, unde grupările criminale luptă pentru preluarea controlului asupra zăcămintelor de aur, potrivit autorităţilor. Conform datelor prezentate de justiţia venezueleană, anul trecut au fost înregistrate 21.752 de crime în întreaga ţară, o rată de omucideri de 70,1 la 100.000 de locuitori, de peste nouă ori media globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.