Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt soldaţi au fost ucişi în Egipt, în explozia unei maşini capcană în Peninsula Sinai

explozieb3

Opt soldaţi egipteni şi-au pierdut viaţa joi în atacul cu maşină capcană la un post de control din Peninsula Sinai, unde un grup având legături cu gruparea Stat Islamic desfăşoară o insurecţie, a anunţat armata, potrivit AFP.

"Un grup de terorişti înarmaţi a atacat unul din posturile noastre de control din nordul Sinaiului", a declarat un purtător de cuvânt al armatei. "Un atac cu maşină capcană, confruntările care au urmat şi explozia unui vehicul au provocat moartea a opt membri ai forţelor armate", a precizat el.

Citește și: Israel va considera un act de terorism orice incendiu criminal

De asemenea, trei jihadişti au fost ucişi în lupte, a mai informat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze poziţia exactă a postului de control.

Până la miezul nopţii atacul nu fusese revendicat.

Nordul Peninsulei Sinai este un adăpost al jihadiştilor din SI care provoacă frecvent pierderi forţelor de securitate după ce armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi în 2013.

Potrivit guvernului, sute de poliţişti şi soldaţi şi-au pierdut viaţa în aceste atacuri care uneori lovesc capitala Cairo şi Delta Nilului, anunță Agerpres.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de ramura egipteană a SI care, de asemenea, a anunţat că poartă responsabilitatea atentatului cu bombă ce a provocat, la 31 octombrie 2015, moartea de 224 de persoane aflate la bordul unui avion rus imediat după decolarea de la Sharm El Sheikh, staţiune turistică din Sinaiul egiptean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.