Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange și Telekom au făcut alianță împotriva RCS&RDS și Vodafone

orange

Orange și Telekom, două dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din România, au semnat un acord important, după doi ani de negocieri, potrivit Ziarul Financiar.

Doi ani de zile au durat negocierile secrete dintre cele două companii, care par a fi ajuns acum la un acord istoric. Astfel, cele două își vor oferi acces la rețelele fixă și mobilă 4G, punând presiune pe rivalii de la RCS&RDS și Vodafone. Din câte se pare, proiectul prin care cele două companii își propun să reducă costurile ar fi avut numele de cod ”Apolodor”.

Citește și: Dan Voiculescu anunță RĂZBOIUL cu România TV: Mesajul din închisoare al afaceristului

„Proiectul negociat sub numele de cod «Apolodor» a fost finalizat. Cele două contracte de partajare a rețelelor au fost semnate la începutul lui decembrie. Telekom are acces la rețeaua 4G a Orange printr-un contract de roa­ming național, iar Orange va putea oferi servicii fixe prin infrastructura Tele­kom“, ar fi declarat unele surse pentru Ziarul Financiar.

În trecut, Orange ar fi fost implicată și într-unele discuții cu Vodafone, pentru a extinde colaborarea dintre cele două companii. Pentru moment, aceasta acoperă doar rețeaua mobilă, iar Vodafone și Orange ar fi urmat să-și construiască propria infrastructură. De asemenea, ZF menționează că operatorii de telefonie ar fi dorit ca ANCOM să oblige RCS&RDS să-și deschidă rețeaua, însă autoritatea ar fi respins cererea pentru trei ani de zile. La doar o lună după anunțarea acestei decizii, Orange și Telekom au semnat acordul.

Citește și: Percheziții de amploare ale poliției cu ajutorul SRI: Sunt vizate 50 de locuințe din 22 de județe

Rețeaua 4G a celor de la Orange acoperă nu mai puțin de 70% din populația țării. Telekom, de cealaltă parte, nu se descurcă la fel de bine, având de două ori mai puțini clienți. Operatorul se descurcă mult mai bine când vine vorba de telefonia fixă, acoperind peste 1,3 mi­lioa­ne de gospodării. De acum încolo, însă, Telekom va primi acces la reţeaua 4G a Orange, aceasta din urmă având posibilitatea de la le oferi servicii de telefonie fixă clienților săi, inclusiv IPTV, prin reţeaua celor de la Telekom.

Citește și: Cel mai cunoscut senator vrea să emigreze în Rusia: Mă mut după Depardieu

„Orange va plăti aproximativ 5 euro pe lună către Telekom pentru fiecare cli­ent căruia îi va oferi servicii prin infrastructura fixă, plus o serie de taxe de in­sta­lare. Telekom va plăti în funcţie de tra­ficul de net mobil 4G realizat de cli­en­ţii săi prin reţeaua Orange“, ar fi indicat anumite surse.

Detalii aici: Elena Udrea, apariție UIMITOARE la Poliție / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.