Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oraşele sanctuar' New York, Chicago, Philadelphia şi New Orleans au politici ce încalcă legea federală

reuters
trump, ok, casa alba

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a evidenţiat joi cinci aşa-numite 'oraşe şi districte sanctuar' având politici ce pot încălca o lege federală conform căreia ele sunt obligate să comunice cu autorităţile federale din domeniul imigraţiei în legătură cu situaţia cetăţeniei unei persoane, relatează Reuters. Departamentul citat a menţionat că oraşele New York, Chicago, Philadelphia şi New Orleans şi districtul Cook din statul Illinois au fost identificate după o analiză 'preliminară' că au politici care încalcă legea federală a SUA.

Autorităţile abilitate din cele patru oraşe şi din districtul Cook au la dispoziţie 15 zile - până la data de 27 octombrie - pentru a furniza dovezi că ele se conformează legislaţiei federale americane. Preşedintele american Donald Trump a făcut din înăsprirea politicii în materie de securitate a frontierelor şi imigraţie un punct central al administraţiei sale, după ce în timpul campaniei electorale i-a acuzat pe imigranţii mexicani că ar fi violatori, conform Agerpres.

La finalul lunii august, liderul de la Casa Albă l-a graţiat pe controversatul fost şerif al comitatului Maricopa din statul Arizona, Joe Arpaio, care a dobândit o tristă faimă pentru metodele sale dure împotriva imigranţilor ilegali. Arpaio fusese condamnat penal în luna iulie pentru nerespectarea unui ordin judecătoresc care îi cerea să nu mai aresteze suspecţi doar pe baza presupunerii că ar putea fi imigranţi ilegali, la rândul ei fondată pe aspectul fizic ce indică originea hispanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.