Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban a găsit soluţia pentru a rezolva criza migranţilor: 'ÎNCHIDEŢI frontierele!'

Viktor Orban

Toate aspectele referitoare la criza migranţilor depind de închiderea frontierelor, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, după participarea sa, la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă, transmite MTI, conform agerpres.

Înaintea summitului, liderii ţărilor din Grupul de la Vişegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia) au căzut de acord că graniţele trebuie să fie protejate, iar toţi imigranţii ilegali veniţi trebuie să fie expulzaţi.

Citeşte şi: Jihadiştii întorşi din Siria şi Irak, principala ameninţare pentru ţările occidentale

Şeful executivului de la Budapesta a menţionat că Ungaria şi-a închis graniţele pentru imigranţi, dar Grecia este incapabilă să le închidă, iar Italia nu poate sau nu vrea să facă acelaşi lucru. ''Situaţia din Italia este dramatică. Ungaria ar fi capabilă să stopeze o nouă criză a migranţilor dacă ar exista una'', a insistat Orban.

El a menţionat că Bruxellesul ar putea ajuta prin schimbarea regulii 'nerealiste' conform căreia solicitanţii de azil respinşi care cer o soluţionare legală nu pot fi ţinuţi în arest'', a adăugat prim-ministrul ungar.

Viktor Orban, care de doi ani şi-a amplificat campania cu accente xenofobe împotriva imigraţiei extraeuropene, refuză să primească cei 2.300 de solicitanţi de azil prevăzuţi de acordul european privind repartiţia în UE a 160.000 de solicitanţi de azil adoptat de cele 28 de state membre în toamna anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.